"Najlepsza bałkańska kuchnia w bliżej nieokreślonej okolicy!"
"Best Balkan cuisine in an unnamed neighborhood!"

Fot. Tadeusz Muller, Adam Tarasiuk

O BANJI | ABOUT US

"Najlepsza bałkańska kuchnia w bliżej nieokreślonej okolicy!


Istniejemy od 2002 roku. 10 lat spędziliśmy na Mokotowie. Po przenosinach do serca stolicy, do rodzinnego charakteru dodaliśmy nocne życie miasta. Słyniemy ze zróżnicowanej bałkańskiej kuchni, najwyższej jakości potraw i niezobowiązującej atmosfery.
Specjalnością Szefa Kuchni Dariusza Sieńkowskiego są najsłynniejsze bałkańskie potrawy, m.in. Ćevapčići i Haluszki.
Nasza kuchnia jest czynna do późna (w tygodniu do 23.00, w weekendy do 24.00). W porze lunchowej i w czasie weekendowych brunchy Banjaluka znakomicie nadaje się zarówno na szybki miejski posiłek, jak i przyjemnie spędzony rodzinny czas z dziećmi.

"Best Balkan cuisine in an unnamed neighborhood!"


We started in 2002 and spent 10 years in Mokotów district. After moving to the heart of the city we added some nightlife to our family-friendly attitude. We are famous for our diverse balkan cuisine, highest ingredient and dish quality and casual atmosphere. Chef Dariusz Sieńkowski specializes in the most famous balkan dishes, especially Ćevapčići and Haluszki.

We stay open late (11PM weekdays and 12PM on weekends). During lunch and the weekend brunches Banjaluka serves fine as a centrally located balkan diner and quality time with your family an friends.